01.10.2016 12:25

Van Bruggen: "Debuut speelt minder bij PSV"

Damien van Bruggen (r.) moet tijdens Jong PSV - FC Emmen achter spits Rogier Krohne (l.) aan. (19-08-2016)
Damien van Bruggen (r.) moet tijdens Jong PSV - FC Emmen achter spits Rogier Krohne (l.) aan. (19-08-2016)

Damien van Bruggen verraste deze zomer met de overstap van Ajax naar PSV. De mandekker, die wachtte op een doorbraak in Amsterdam, krijgt zijn kansen bij Jong PSV, maar ziet dat er in Eindhoven minder aan debuteren wordt gedacht.

Van Bruggen speelde bij Ajax geen enkel duel in de hoofdmacht, wel werd hij een keer bij de selectie gehaald. Nu hij bij Jong PSV speelt, merkt hij duidelijke verschillen tussen de beloftenelftallen van PSV en Ajax. "Bij Ajax worden spelers snel groot gemaakt en gepusht richting Ajax 1. Hier speelt dat minder. Het is wachten op blessures en schorsingen. Tot die tijd is het zaak je te laten zien in Jong PSV", stelt het talent in gesprek met Voetbal International.

De overstap van Jong Ajax naar Jong PSV was een lastige, maar Van Bruggen is inmiddels geacclimatiseerd. "Ik ben goed opgevangen en het gaat steeds beter. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik zat bij Ajax toch een beetje op een dood spoor, echt toekomst had ik niet." Jong PSV werd dit weekend voor de tweede keer in het prille profbestaan periodekampioen in de Jupiler League. Promoveren mogen de beloften niet, maar desalniettemin heeft Jong PSV het seizoen succesvol geopend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner