02.10.2016 20:19

Van Persie kopt Fenerbahçe naar een punt

Robin van Persie heeft Fenerbahçe als invaller naar een remise geholpen tegen Osmanlıspor FK: 1-1. De aanvaller kwam in de rust in de ploeg bij een achterstand en kopte na tien minuten de gelijkmaker tegen de touwen.

Jermain Lens kon door een blessure, opgelopen tegen Feyenoord in de Europa League, niet in actie komen voor Fener. Ook Gregory van der Wiel zat niet bij de selectie. Van Persie begon opnieuw op de bank, terwijl ook Adam Maher bij Osmanlıspor op de bank begon. Maher kwam drie minuten voor tijd binnen de lijnen.

Osmanlıspor kende in eigen huis een bliksemstart, door binnen tien minuten op voorsprong te komen. Papa N'Diaye schoot een strafschop raak. Van Persie redde zijn ploeg door van heel dichtbij raak te koppen: 1-1.

Dick Advocaat was met vier overwinningen op rij op de goede weg, maar de serie is nu een halt toegeroepen. Fenerbahçe blijft steken op de negende plaats in de SüperLig. Tegenstander Osmanlıspor staat zesde.