03.10.2016 19:39

Mechelen wil verloren duel met Genk herspelen

Tino-Sven Sušić schiet namens Genk op doel, waarna Mats Rits de bal uit het doel houdt. 	Laurens Paulussen zal echter de rode kaart krijgen en de bal gaat op de stip. (02-10-2016)
Tino-Sven Sušić schiet namens Genk op doel, waarna Mats Rits de bal uit het doel houdt. Laurens Paulussen zal echter de rode kaart krijgen en de bal gaat op de stip. (02-10-2016)

KV Mechelen heeft bij de KBVB een klacht ingediend over de wedstrijd tegen KRC Genk. De club wil de wedstrijd opnieuw spelen, omdat Laurens Paulussen na twintig minuten een onterechte rode kaart kreeg.

Bij een 0-1 voorsprong voor Mechelen, was er tumult in het strafschopgebied van de bezoekers. Mats Rits hield op de doellijn een inzet van Tino-Sven Sušić tegen, maar scheidsrechter Luc Wouters beoordeelde het als hands. Paulussen kreeg vervolgens de rode kaart en de bal ging op de stip, waarna de gelijkmaker op het bord kwam.

Mechelen moest de resterende zeventig minuten met een man minder spelen en kon het gelijkspel niet meer vasthouden. De ploeg ging met 2-1 ten onder, maar Mechelen laat het daar niet bij zitten. De club vraagt om het overspelen van de wedstrijd, aangezien de scheidsrechterlijke dwaling "het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig verstoorde."