05.10.2016 14:58

Ajacied en PSV'er op talentenlijst Guardian

Matthijs de Ligt bewaart het overzicht tijdens PSV A1 - Ajax A1. (02-05-2015)
Matthijs de Ligt bewaart het overzicht tijdens PSV A1 - Ajax A1. (02-05-2015)

Ajax en PSV zijn allebei met één speler vertegenwoordigd op de prestigieuze jaarlijkse talentenlijst van de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Het gaat om Matthijs de Ligt van Ajax en Gianluca Scamacca van PSV.

Naast die twee is er met Tahith Chong, een vleugelspits die vanuit de jeugd van Feyenoord de overstap naar de opleiding van Manchester United maakte, nog een Nederlander vertegenwoordigd. De krant noemt hem binnen en buiten de lijnen indrukwekkend, technisch begaafd en gezegend met een goed spelinzicht. Ook is gekeken naar het eerste doelpunt van De Ligt bij Ajax, daar nu al gesproken wordt van een kopspecialist. Scamacca, een boomlange spits, wordt op zijn beurt vergeleken met Zlatan Ibrahimović.

Hofleverancier op de lijst zijn vier landen met drie spelers, te weten België, Brazilië, Portugal en Spanje. De meest in het oog springende naam tussen de lijst van zestig spelers die allemaal in 1999 geboren zijn is ongetwijfeld die van Gianluigi Donnarumma, de Italiaanse doelman die zich op zijn jonge leeftijd al onbetwist tot eerste keeper van AC Milan heeft ontwikkeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner