05.10.2016 16:40

AZ en Feyenoord voeren veldenranglijst aan

Feyenoord is niet alleen in de Eredivisie lijstaanvoeder, ook in de veldentest van de VVCS staan de Rotterdammers bovenaan. Samen met dat van AZ wordt het veld in De Kuip het beste gewaardeerd.

De lijst is gebaseerd op waarderingen van de achttien aanvoerders van de Eredivisieclubs na iedere wedstrijd, die de velden een score van 1 tot en met 5 geven. Feyenoord en AZ hebben allebei een gemiddelde van 4,7 op het moment, gevolgd door Go Ahead Eagles en Vitesse met 4,3. Ajax en PSV bevinden zich in de middenmoot. Het slechtste natuurgras zou NEC hebben, in de Goffert krijgt het veld gemiddeld een 3,5.

De kunstgrasvelden worden zoals altijd het slechtste beoordeeld, de zes plastic velden die de Eredivisie bezit vormen de staart. Het nepgras van Excelsior kan met 2,7 nog wel op enige waardering rekenen, de andere vijf velden komen niet boven een score van 2. De trieste hekkensluiter in die rijtje is PEC Zwolle. Het veld in Overijssel wordt gemiddeld met 1,2 beoordeeld – een veel lagere score is niet mogelijk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner