05.10.2016 22:13

Oranje Onder-20 ten onder tegen Engeland

Nederland Onder-20 heeft woensdagavond in een vriendschappelijke interland met 2-0 verloren van Engeland. De Engelse leeftijdsgenoten waren met name voor de rust de betere ploeg in Oldham.

Na vijftien minuten stond de eindstand al op het scorebord. Na een fraaie combinatie van de Engelsen wist Patrick Roberts voor de 1-0 te zorgen. De buitenspeler, die door Manchester City wordt verhuurd aan Celtic, liet doelman Joël Drommel kansloos. Even later ging de keeper van FC Twente in de fout en kon Adam Armstrong voor de tweede treffer zorgen.

De wedstrijd tussen Engeland Onder-20 en Oranje Onder-20 was het eerste duel in een vriendschappelijk toernooi dat door de Engelsen wordt georganiseerd. De ploeg van bondscoach Dwight Lodeweges speelt op 7 oktober nog tegen de Verenigde Staten en ontmoet op 10 oktober Duitsland.