06.10.2016 19:43

Coaches Wales en Oostenrijk stoken vuurtje op

Chris Coleman heeft in de aanloop van de WK-kwalificatiewedstrijd van zijn ploeg Wales in en tegen Oostenrijk een sneer uitgedeeld naar zijn collega-bondscoach Marcel Koller. Koller noemde de EK-prestaties van Wales het resultaat van 'geluk'.

De ploeg bereikte onder aanvoering van superster Gareth Bale tegen alle verwachtingen in de halve finale, waar eindwinnaar Portugal te sterk bleek. De bondscoach van Wales ziet dat niet als geluk, maar is van mening dat hij gewoon over een goede ploeg beschikt en dat daarom gewonnen werd van Noord-Ierland en België.

Coleman had op zijn beurt nog een steekje voor zijn collega in de aanbieding. "Er zijn een hoop ploegen naar dat toernooi gegaan met een flinke reputatie die de druk niet aankonden", waarmee de oefenmeester ongetwijfeld ook op het Oostenrijk van Koller doelde. Het Alpenland stelde onder leiding van de Zwitser teleur door in de groepsfase al uitgeschakeld te worden. Donderdagavond stuiten de ploegen in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen op elkaar. Na één wedstrijd hebben beide ploegen drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner