06.10.2016 21:15

Augsburg moet Nederlander maanden missen

Jeffrey Gouweleeuw kan in ieder geval dit kalenderjaar niet meer van waarde zijn voor FC Augsburg. De Nederlandse verdediger moet aan een klaplong worden geopereerd en staat maandenlang buitenspel.

De Bundesliga-club meldt deze tegenslag donderdag op de clubwebsite. Gouweleeuw is aan zijn long geopereerd en dat is succesvol gebeurd. De zaak kwam aan het licht nadat de oud-speler van sc Heerenveen bij het medische team van de club melding had gemaakt van last aan zijn longen. Hoe lang hij precies nodig zal hebben om terug te keren op het veld is nog niet duidelijk, maar voorlopig zal hij niet in actie komen bij de ploeg van Dirk Schuster.

Stefan Reuter, de sportief directeur van de club, spreekt op de website zijn teleurstelling uit over het slechte nieuws. "We hebben al een aantal spelers lange tijd niet beschikbaar, dus dan is dit nieuws heel bitter, voor zowel Jeffrey als het team, maar op dit moment telt alleen de gezondheid van Jeffrey. Ik ben er zeker van dat hij deze blessure succesvol zal doorstaan en sterker terug zal komen", besluit Reuter hoopvol. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner