07.10.2016 08:05

Argentinië verspeelt ook punten bij Peru

Zonder de geblesseerde Lionel Messi heeft Argentinië in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van 2018 weer twee punten laten liggen. In Lima kwam de finalist van het vorige WK niet verder dan 2-2 tegen Peru. Argentinië wist in september ook al niet bij Venezuela te winnen (2-2) en is in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats.

Verdediger Ramiro Funes Mori bracht Argentinië na een kwartier spelen op voorsprong. Paolo Guerrero zorgde aan het begin van de tweede helft voor de gelijkmaker. Dankzij een treffer van Juventus-aanvaller Gonzalo Higuaín in de 77e minuut leek Argentinië Peru met drie punten te verlaten.

Het ging zes minuten voor tijd alsnog mis voor het team van bondscoach Edgardo Bauza. Doelpuntenmaker Funes Mori veroorzaakte een strafschop, die werd benut door Christian Cueva.