07.10.2016 19:14

FC Twente raakt Stevens voor half jaar kwijt

FC Twente-doelman Sonny Stevens deelt handtekeningen uit tijdens de voorbereiding van zijn club op het nieuwe seizoen. (25-06-2016)
FC Twente-doelman Sonny Stevens deelt handtekeningen uit tijdens de voorbereiding van zijn club op het nieuwe seizoen. (25-06-2016)

Sonny Stevens en FC Twente krijgen te maken met een zeer onverwachte, maar keiharde tegenslag. De goalie van de Tukkers viel afgelopen maandag geblesseerd uit, maar na onderzoek blijkt dat Stevens nu voor een half jaar aan de kant staat.

Stevens raakte in de wedstrijd tussen Jong Sparta en Jong FC Twente na een klein half uur geblesseerd, vrijdag volgde een kijkoperatie. Na deze ingreep volgde er slecht nieuws voor de keeper van FC Twente. "Dit is een bittere pil, dat lijkt me duidelijk. Na afgelopen maandag, waarin ik het veld voortijdig verliet, had ik niet verwacht dat dit de uitkomst zou zijn."

De arts vond bij de ingreep schade aan de meniscus. "Ik kan niet anders doen dan me er bij neerleggen en mij volledig richten op mijn herstel. Ik weet wat een revalidatieproces inhoudt en dus ook wat ervoor nodig is om terug te knokken." Stevens werd in 2013 door FC Twente overgenomen van FC Volendam, maar sindsdien heeft de goalie geen vaste plek onder de lat verworven. 

De formatie uit Enschede heeft met Nick Marsman en Joël Drommel nog twee andere keepers bij de eerste selectie. Nick Hengelman schuift waarschijnlijk op naar positie van derde keeper.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner