07.10.2016 19:44

Oranje start met Stekelenburg en Karsdorp

Rick Karsdorp maakt vrijdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal. Danny Blind kiest ervoor om met de Feyenoorder te beginnen in het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. De bondscoach heeft eveneens een basisplaats ingeruimd voor Maarten Stekelenburg.

Het belooft een bijzondere avond te worden voor Karsdorp, die in 'zijn' Kuip debuteert in Oranje. De rechtsback krijgt de voorkeur boven Ajacied Joël Veltman. Daryl Janmaat, die in het kwalificatieduel met Zweden rechtsachterin startte, is geblesseerd en behoort niet tot de selectie. Karsdorp vormt samen met centrale verdedigers Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma en linksback Daley Blind de verdediging.

De andere wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Zweden (1-1) is Stekelenburg voor Jeroen Zoet. Stekelenburg was jarenlang de eerste doelman van het Nederlands elftal, maar raakte in 2013 zijn basisplek kwijt. Hij speelt in De Kuip zijn eerste interland sinds 16 oktober 2012 (1-4 winst tegen Roemenië) en zal proberen te voorkomen dat de Wit-Russen tot scoren komen.

Zowel op het middenveld als in de aanval verandert Blind zijn team niet. Het middenveld wordt gevormd door Davy Klaassen, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. Voorin moeten Wesley Sneijder als hangende buitenspeler, Vincent Janssen en Quincy Promes het Nederlands elftal aan doelpunten helpen.

De wedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner