08.10.2016 10:54

VS winnen in bijzonder oefenduel met Cuba

Voor het eerst in bijna zeventig jaar hebben de Verenigde Staten en Cuba een vriendschappelijke interland afgewerkt. De landen verbraken elke verbintenis met elkaar in 1961, wat te maken had met de revolutie van Castro in 1959. Amerika won het duel op Cuba met 0-2. Chris Wondolowski en Julian Green waren trefzeker in Havana.

In de zomer van 2015 werden historische gesprekken tussen de Verenigde Staten en Cuba afgerond, waarna de banden gedeeltelijk werden hersteld. Zo werd de Amerikaanse vlag voor het eerst in ruim vijftig jaar weer gehesen op Cuba, kwam er een Amerikaanse ambassade op het eiland en bracht een Amerikaanse minister van buitenlandse zaken weer eens een bezoek aan het land. Dit was sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gebeurd.

De voetbalwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Cuba moet bijdragen aan de vernieuwde band tussen de landen. Het vriendschappelijke karakter is wat het duel zo bijzonder maakt, aangezien de Verenigde Staten en Cuba in het verleden al verplicht tegenover elkaar stonden in de Gold Cup en voor de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap. De laatste vriendschappelijke pot tussen de Verenigde Staten en Cuba dateert alweer van 1947, toen won Cuba wel: 5-2.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner