08.10.2016 19:12

Gabon houdt 'Hollands' Marokko in bedwang

Karim El Ahmadi in actie voor zijn land op de Afrika Cup. Marokko komt in de groepsfase uit tegen Kaapverdië. (23-01-2013)
Karim El Ahmadi in actie voor zijn land op de Afrika Cup. Marokko komt in de groepsfase uit tegen Kaapverdië. (23-01-2013)

Marokko is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in de kwalificatiegroep C voor het Wereldkampioenschap in Rusland te winnen. Het land speelde, met onder anderen Karim El Ahmadi en Oussama Tannane in de basis, met 0-0 gelijk tegen Gabon.

Het land van sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang kreeg de beste kansen tegen de Marokkanen, maar gescoord werd er niet in het Stade de Franceville. El Ahmadi, Tannane, Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa speelden de gehele wedstrijd tegen Gabon, Ajacied Hakim Ziyech bleef negentig minuten lang op de bank zitten.

Marokko speelt in oktober nog één interland, Canada is in een vriendschappelijke wedstrijd de sparringspartner. De Marokkanen moeten naast Gabon ook zien af te rekenen met Ivoorkust en Mali om plaatsing voor het WK in Rusland te bewerkstelligen. In de kwalificaties voor de Afrika Cup gaat Marokko meer dan prima. Hierdoor lijken diverse Nederlandse clubs hun Marokkaanse spelers af te moeten staan rondom de wintermaanden van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner