08.10.2016 20:27

Ebecilio wacht op zijn debuut na spierziekte

Kyle Ebecilio (l.) kijkt vooruit met de bal aan de voet, maar Anıl Mercan (r.) maakt zich klaar voor de onderschepping tijdens Jong Vitesse - Jong FC Twente. (22-08-2016)
Kyle Ebecilio (l.) kijkt vooruit met de bal aan de voet, maar Anıl Mercan (r.) maakt zich klaar voor de onderschepping tijdens Jong Vitesse - Jong FC Twente. (22-08-2016)

Na een bizarre rollercoaster van emoties is FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio op de weg terug. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd bij hem het syndroom van Guillian Barré geconstateerd, een spier-zenuwaandoening.

"Op een dag voelde ik dat er iets niet klopte met m'n been, het was gevoelloos", blikt Ebecilio met FOX Sports terug op het moment waarop hij voelde dat het mis zat. "Ik belde direct de dokter. Daarna zijn we elke week naar het ziekenhuis geweest, zes weken lang. Ze konden niets vinden." Uiteindelijk kwam een neuroloog met het syndroom van Guillian Barré op de proppen, dit werd bevestigd door het ziekenhuis.

"Ik trainde wel gewoon door, maar ik was niet fit. Soms schaamde ik me, omdat sommige dingen niet lukte. Simpele dingen als een bal recht vooruit spelen lukte niet eens." In de tijd dat het nieuws voor het eerst bekend werd, legde de teamarts van FC Twente het syndroom uit als een afweerreactie van het lichaam tegen eigen zenuwcellen.

Ebecilio had een gelukje en dat was dat hij een milde variant van de aandoening had. Dat is de reden dat de middenvelder dit seizoen al minuten maakte bij Jong FC Twente in de Tweede Divisie. "De trainer is tevreden. Maar ja, uiteindelijk wil je minuten maken", kijkt Ebecilio naar de hoofdmacht van de Tukkers. "Ik moet geduld hebben en wachten op m'n kans. Ik ben er klaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner