09.10.2016 10:59

Babel was niet de eerste keuze van Deportivo

Ryan Babel begint aan zijn warming-up in het shirt van Deportivo La Coruña. De Nederlander kan debuteren in Spanje tegen CD Leganés. (22-09-2016)
Ryan Babel begint aan zijn warming-up in het shirt van Deportivo La Coruña. De Nederlander kan debuteren in Spanje tegen CD Leganés. (22-09-2016)

Ryan Babel tekende onlangs een contract tot de winterstop bij Deportivo La Coruña, maar de Spaanse club had liever een andere aanvallende versterking gepresenteerd. Technisch directeur Ricardo Barral geeft toe gesprekken te hebben gevoerd met Miroslav Klose. De Duitse spits is al maanden clubloos, maar zag een Spaans avontuur niet zitten.

"Van alle spelers die zonder club zitten en zaten is Klose een van de beste professionals. Een voetballer van naam", zo erkent Barral in de Spaanse media. Klose is inmiddels 38 jaar, maar dat was geen bezwaar voor Deportivo. "Ondanks zijn leeftijd was hij afgelopen seizoen toch goed voor zeven doelpunten in de Serie A. Het was geen kwestie van geld. We hebben met Klose gesproken, maar hij dacht aan een nieuwe club in China of elders in Azië."

Klose speelde de afgelopen vijf seizoenen in dienst van Lazio Roma in de Serie A. Hij werd eerder in verband gebracht met een avontuur in de Verenigde Staten, maar daar is vooralsnog niets van terecht gekomen. Na de afwijzing van Klose kwam Deportivo uit bij de eveneens clubloze Babel.

De oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool kwam tot nu toe tot drie invalbeurten in de Primera División. Voor de interlandperiode was Babel voor het eerst trefzeker in dienst van Deportivo. Tegen Sporting Gijón (2-1) was hij verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner