09.10.2016 19:58

Henderson steunt uitgefloten captain Rooney

Jordan Henderson (l.) en Wayne Rooney (m.) lopen voorop bij de training van de Engelse nationale ploegg.
Jordan Henderson (l.) en Wayne Rooney (m.) lopen voorop bij de training van de Engelse nationale ploegg.

Wayne Rooney is ook onder de nieuwe bondscoach Gareth Southgate aanvoerder van de Engelse nationale ploeg. De kritiek is echter ook enorm toegenomen. Zaterdagavond werd Rooney door de eigen aanhang uitgefloten.

Volgens medespeler Jordan Henderson zal Rooney zich niet van de wijs laten brengen door de kritiek. "Wayne is ervaren genoeg om te weten hoe hij zich op het voetbal moet concentreren. Hij heeft al vaker in zijn carrière kritiek gehad, net als de meeste spelers", aldus de speler van Liverpool tegenover Sky Sports.

Rooney is topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg, maar het publiek is de aanvaller zat. Op Wembley klonken fluitconcerten. "Ik heb het boe-geroep niet gehoord, maar we moeten hier als professionals mee omgaan. Rooney gaat er heel goed mee om. Hij is onze aanvoerder en onze leider."

Engeland neemt dinsdagavond op tegen Slovenië. Ondanks alle perikelen rond de bondscoaches, zijn The Three Lions met zes punten uit de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden gestart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner