10.10.2016 21:46

Henderson aanvoerder bij afwezigheid Rooney

Jordan Henderson verstuurt een pass namens Engeland. Zach Muscat doet er alles aan om de bal te blokken. (08-10-2016)
Jordan Henderson verstuurt een pass namens Engeland. Zach Muscat doet er alles aan om de bal te blokken. (08-10-2016)

Jordan Henderson start dinsdagavond met de aanvoerdersband om zijn arm tegen Slovenië. Wayne Rooney is de eerste aanvoerder van The Three Lions, maar hij is gepasseerd voor het WK-kwalificatieduel.

Rooney kreeg flinke kritiek te verduren over zijn interlands. Hij werd zaterdag op Wembley al uitgefloten, maar bondsoach Gareth Southgate deed daar nog een schepje bovenop. De topscorer aller tijden van de Engelsen moet dinsdagavond tegen Slovenië op de bank beginnen.

Bij afwezigheid van Rooney is Henderson de aanvoerder van de Engelsen. Henderson was bij Liverpool de opvolger van clubicoon Steven Gerrard en is ook daar de aanvoerder. Nu volgt Henderson Rooney op bij de nationale ploeg.

"Ik ben erg onder de indruk van hem", is Southgate op de persconferentie lovend over de 26-jarige Henderson. "Wat belangrijk in mijn afweging was, is dat hij aanvoerder is van een club en dat aanvoerderschap over heeft genomen van één van de grootste spelers in het Engelse voetbal", doelt de interim-bondscoach op Liverpool en Gerrard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner