11.10.2016 14:16

Hattrickheld Benteke trots op recorddoelpunt

Christian Benteke viert een doelpunt tijdens de wedstrijd tussen Gibraltar en België. De spits is al na 7 seconden trefzeker. (10-10-2016)

Christian Benteke kon maandagavond zijn geluk niet op. De aanvaller van België scoorde al na zeven seconden een doelpunt tegen Gibraltar en was uiteindelijk zelfs goed voor een hattrick tegen de voetbaldreumes.

De spits van Crystal Palace was direct na de aftrap al trefzeker en heeft daarmee een nieuw record gevestigd. Niet eerder werd er zo snel gescoord in een WK-kwalificatiewedstrijd. "Of ik de held ben?", vertelde Benteke na afloop van het duel aan Het Nieuwsblad. "Dat denk ik niet. We moesten genieten van de wedstrijd, maar ook serieus blijven spelen.

De Belgische bondscoach Roberto Martínez had voorafgaand aan de wedstrijd aangedrongen op een stormachtig begin. De Spanjaard zag daarin een belangrijke rol weggelegd voor Benteke. "We hebben voor het duel goed afgesproken dat we veel druk moesten zetten vanaf het begin. Dat lukte meteen goed: ik veroverde de bal en kon scoren. Dat was de opdracht van de coach: een vroeg doelpunt."

Vlak voor rust schoot Benteke de 0-3 tegen de touwen en in de 56ste minuut was de aanvaller voor de derde keer trefzeker. Het was zijn eerste hattrick in het shirt van de Rode Duivels. In mei 2013 was Benteke al eens goed voor twee doelpunten in een wedstrijd tegen de Verenigde Staten. "Ik ben goed in vorm, ik mag niet klagen. En een hattrick is natuurlijk leuk, al was het natuurlijk niet tegen de sterkste ploeg uit de poule."