11.10.2016 16:44

Juve-huurling heeft het zwaar bij Groningen

Juventus-aanvaller Nicolò Pozzebon (l.) snelt langs zijn tegenstander van AS Roma. (04-06-2016)
Juventus-aanvaller Nicolò Pozzebon (l.) snelt langs zijn tegenstander van AS Roma. (04-06-2016)

Nicolò Pozzebon maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Juventus naar FC Groningen, maar speelde nog geen minuut in de hoofdmacht. De pas negentienjarige aanvaller heeft na drie maanden nog altijd moeite met acclimatiseren in Nederland.

Volgens Alfons Arts, de huidige trainer van het beloftenteam van FC Groningen, is er geen sprake van heimwee bij de Italiaan. "Maar die jongen is natuurlijk wel uit zijn persoonlijke omgeving getrokken en zit hier nu in z'n uppie. Je merkt dat hij het daar lastig mee heeft", vertelt Arts in het Dagblad van het Noorden. Tijdens de interlandperiode keerde de aanvaller terug naar zijn geboorteland.

"Een mooi moment voor hem om zich weer even op te laden. Die paar dagen vrij lijken hem ook goed te hebben gedaan", denkt Arts. Pozzebon kan ook in het tweede elftal van de Groningers niet rekenen op een basisplaats. De aanvaller kwam tot nu toe vier keer binnen de lijnen als invaller. "Of FC Groningen nog lol gaat beleven aan hem? Daar ga ik wel van uit. Hij heeft ook echt wel iets extra’s. Hij zou een speler als Idrissi kunnen zijn. Iemand die uit het niets iets creëert", aldus de oud-trainer van SC Cambuur. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner