11.10.2016 19:46

Langeler: "Jammer dat zij geen EK meemaken"

Bondscoach Art Langeler vindt het enorm jammer dat Jong Oranje er niet in is geslaagd om zich te plaatsen voor het EK in Polen. Het Nederlandse beloftenteam won dinsdag weliswaar met 1-4 op Cyprus, maar dat bleek niet voldoende om tot de beste nummers twee van de kwalificatiereeks te behoren.

"De nieuwe lichting van Jong Oranje heeft zich de afgelopen twee interlands al voorzichtig laten zien. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken. We wisten dat het uiterst lastig zou worden om ons nog te plaatsen voor de play-offs. Daar komen we uiteindelijk net te kort voor. Dat is balen", citeert NUsport Langeler, die de afgelopen twee wedstrijden Jong Oranje onder zijn hoede had.

Jong Oranje had voorafgaand aan het laatste kwalificatieduel nog een heel klein kansje om zich te plaatsen voor het EK, maar was afhankelijk van veel andere uitslagen. De genadeklap werd uitgedeeld door Jong Noorwegen, dat met 3-0 won van Jong Kazachstan. Hierdoor behoorden de Nederlandse beloften niet meer tot de vier beste nummers twee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner