12.10.2016 16:52

Doelman De Fockert droomt van Feyenoord

VVV-Venlo-doelman Maarten de Fockert geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel VVV - FC Volendam (09-09-2016).
VVV-Venlo-doelman Maarten de Fockert geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel VVV - FC Volendam (09-09-2016).

Maarten de Fockert speelt dit seizoen op huurbasis van sc Heerenveen voor VVV-Venlo, maar de 21-jarige sluitpost hoopt in de toekomst terug te keren bij Feyenoord. De goalie doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers, maar wist niet door te breken in de hoofdmacht van Feyenoord.

De Fockert vertrok in de zomer van 2014 vanuit de A1 van Feyenoord naar sc Heerenveen. De afgelopen twee jaar zat de doelman veelvuldig op de bank bij sc Heerenveen, maar hij debuteerde nog niet voor de Friezen. De goalie wordt dit seizoen door VVV gehuurd van sc Heerenveen, maar De Fockert droomt stiekem van een terugkeer naar Rotterdam-Zuid. "Feyenoord is vanaf dag één mijn club geweest en dat zal het altijd blijven, dus die droom is er zeker."

"Op dit moment is een terugkeer nog heel ver weg", vervolgt de sluitpost tegenover Voetbal International. "Ik moet me nu eerst bewijzen in de Jupiler League en hopelijk straks in de Eredivisie. Maar als je drie jaar geleden had gezegd dat ik hier nu zou staan was dat ook niet reëel geweest, dus wie weet", aldus De Fockert, die bij Jong Oranje fungeert als derde doelman en inmiddels negen wedstrijden in de Jupiler League namens VVV achter zijn naam heeft staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner