12.10.2016 20:17

Mutu maakt zeer opmerkelijke carrièreswitch

Adrian Mutu spreekt het publiek toe voorafgaand aan een interland tussen Roemenië en Georgië. (03-06-2016)
Adrian Mutu spreekt het publiek toe voorafgaand aan een interland tussen Roemenië en Georgië. (03-06-2016)

Adrian Mutu heeft per direct zijn carrière als profvoetballer beëindigd. Het Roemeense enfant terrible gaat aan de slag als algemeen directeur van Dinamo Boekarest. De inmiddels 37-jarige Mutu speelde voor het laatst in dienst van ASA Târgu Mureş.

Mutu kwam tijdens zijn twintig jaar durende loopbaan als profvoetballer voor een groot aantal clubs uit. Hij begon zijn carrière in de zomer van 1996 bij het Roemeense Argeș Pitești, maar maakte al snel de overstap naar Dinamo Boekarest. Daarna speelde hij onder meer in dienst van Inter, Chelsea FC, Juventus en ACF Fiorentina. Bij die laatste club was Mutu het langst actief als voetballer (2006-2011).

De Roemeense aanvaller kwam diverse keren in opspraak. Mutu werd in oktober 2004 betrapt op het gebruik van cocaïne. Het leverde hem een schorsing van zeven maanden op. Zes jaar later werd hij opnieuw positief getest op het gebruik van verboden middelen. Ditmaal ging het om het verboden laxeermiddel sibutramine. Een medicijn om af te vallen. Een schorsing van negen maanden was het gevolg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner