12.10.2016 22:35

Mignolet neemt geen genoegen met reserverol

Simon Mignolet begon dit seizoen als eerste doelman bij Liverpool, maar moest onlangs zijn plek weer afstaan aan Loris Karius. De Belgische sluitpost neemt echter geen genoegen met een rol als reserve en wil aan spelen toekomen in dienst van The Reds.

Karius kampte in het begin van het seizoen met een blessure, maar was eerder al aangewezen als eerste doelman door manager Jürgen Klopp. Eind september nam de Duitse sluitpost de plek van Mignolet in het doel van Liverpool weer in. Overtuigend keept Karius sindsdien echter niet. Mignolet hoopt daarom snel weer een kans te krijgen als eerste doelman.

"Ik heb twee weken niet gespeeld, ik ben niet van plan het langer te laten duren", laat de Belgische doelman weten in Het Belang van Limburg. "Elke keer dat ik op de bank zit, doet natuurlijk pijn. De bedoeling is zo snel mogelijk weer aan spelen toe te komen. Het belangrijkste is dat ik nu zo goed mogelijk met de situatie omga. Mijn reactie op mijn reserverol is positief geweest. Dat hebben de supporters ook gewaardeerd."

Volgens Mignolet is het nog onduidelijk wie Klopp op de lange termijn als eerste doelman ziet. "Ik weet niet wat de coach zal beslissen. Ik kan er alleen voor zorgen dat ik voor honderd procent klaar ben. Of ik nu speel of niet, dat verandert niks aan mijn wedstrijdvoorbereiding. Het ligt niet in mijn karakter om me niet voor honderd procent te geven", aldus Mignolet, die al sinds 2013 in dienst van Liverpool is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner