13.10.2016 09:44

'Eredivisie verder zonder traditionele top drie'

Nicolai Jørgensen (m.) houdt zich tijdens de wedstrijd PSV - Feyenoord staande tussen Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin. (18-09-2016)
Nicolai Jørgensen (m.) houdt zich tijdens de wedstrijd PSV - Feyenoord staande tussen Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin. (18-09-2016)

De Eredivisie moet het in de toekomst mogelijk doen zonder Ajax, Feyenoord en PSV. De Nederlandse clubs voeren gesprekken met een aantal buitenlandse clubs over een nieuwe internationale competitie.

Dat zegt althans FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt, die vreest dat de kleine landen in Europa de aansluiting met de Europese top gaan verliezen. "Als we nu niets doen, worden de grootste clubs van Europa groter en sterker, terwijl het steeds moeilijker wordt voor clubs als FC Kopenhagen om internationaal aan te sluiten", vertelt Hørsholt in de Deense krant Berlingske Tidende. "We moeten kijken naar internationale alternatieven. Het is nog te vroeg om te praten over specifieke modellen, maar de discussie over een grensoverschrijdende competitie is gaande. Het is in meer landen duidelijk een thema."

Naast Ajax, Feyenoord, PSV en FC Kopenhagen gaat het volgens Hørsholt om RSC Anderlecht, Club Brugge, Celtic, Malmö FF en Rosenborg BK. Ook Brøndby IF en Rangers FC worden genoemd, maar nemen nog niet deel aan de gesprekken. "De nieuwste ontwikkeling bij de UEFA, minder kleine landen in de Champions League, is weer een stap verder van de het idee van de Football Family", aldus Hørsholt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner