13.10.2016 14:24

Domenech ziet in Henry een ideale bondscoach

Als het aan Raymond Domenech ligt, wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van Jong Frankrijk. De jonge Fransen wisten zich niet te plaatsen voor het EK in Polen, waardoor de kans groot is dat de zittende bondscoach, Pierre Mankowski, het veld moet ruimen.

De gerenommeerde Franse sportkrant L'Equipe noemde Henry al in een lijstje met mogelijke opvolgers van Mankowski. Domenech denkt dat de oud-spits van Arsenal en FC Barcelona de beste keuze is. "Deze generatie heeft een jonge trainer nodig die zichzelf wil verbeteren. Ik zie Thierry Henry dat wel doen. Hij heeft het perfecte profiel, hij is een voorbeeld en staat ergens voor", aldus de oud-bondscoach van Les Bleus in gesprek met Europe 1.

Of Henry openstaat voor een baan bij de Franse voetbalbond, valt te betwijfelen. De oud-aanvaller werd niet zo lang geleden aangesteld als assistent-bondscoach bij het Belgische voetbalteam, waar hij de rechterhand van Roberto Martínez is. Domenech denkt dat de Franse voetbalbond desondanks een poging moet wagen om Henry te strikken. "Je hebt iemand nodig die de boodschap kan overdragen. Iemand die geloofwaardig is vanwege zijn verleden als speler. Het zou een springplank voor hem zijn naar andere clubs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner