13.10.2016 21:46

FIFA start onderzoek naar juichen Aurier

Serge Aurier verstuurt namens Paris Saint-Germain een pass tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal. (13-09-2016)
Serge Aurier verstuurt namens Paris Saint-Germain een pass tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal. (13-09-2016)

Serge Aurier zal het tweede doelpunt van Ivoorkust in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mali niet snel vergeten. De Ivoriaanse verdediger vierde het doelpunt met een ‘slachtgebaar’ in de richting van het publiek. De FIFA is inmiddels een onderzoek gestart.

Nadat Salif Coulibaly na een half uur spelen een voorzet in eigen doel had verwerkt, was er genoeg reden tot juichen bij Aurier. De verdediger van Paris Saint-Germain rende naar de tribune waarvoor hij een agressief gebaar met zijn hand over zijn keel zwaaide. Het gebaar lokte voor de FIFA genoeg reacties uit om een zogeheten ‘verkennend onderzoek’ te starten.

Aurier liet zich later in de wedstrijd van een heel andere kant zien. De 23-jarige Ivoriaan greep heldhaftig in toen de Malinees Doumbia zijn tong dreigde in te slikken na een stevig duel met een speler van Ivoorkust. “Hij voorkwam dat Moussa stikte”, aldus de bondscoach van Mali, Alain Giresse. “Ik heb hem na afloop bedankt dat hij zijn hoofd zo koel hield en direct hielp. Serge heeft een goed hart.”

Incidenten
Toch heeft het gebaar van Aurier de nodige stof doen opwaaien. Een maand geleden kwam Aurier eveneens negatief in het nieuws, nadat hij tot twee maanden gevangenisstraf werd veroordeeld. Dit gebeurde vanwege een ruzie met een politieagent. Tegen deze straf is de Ivoriaanse verdediger in beroep gegaan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner