14.10.2016 09:08

Stam kijkt uit naar treffen met Hasselbaink

Jaap Stam bereidt zich met Reading FC voor op het nieuwe seizoen. Zijn ploeg speelt een oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun. (12-07-2016)
Jaap Stam bereidt zich met Reading FC voor op het nieuwe seizoen. Zijn ploeg speelt een oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun. (12-07-2016)

Voor het eerst dit seizoen staan de trainers Jaap Stam en Jimmy Floyd Hasselbaink tegenover elkaar in de Championship. Hasselbaink ontvangt met Queens Park Rangers in eigen stadion Reading. Een interessante krachtmeting tussen twee oud-spelers.

"Ik ken hem omdat ik met hem in de nationale ploeg heb gespeeld en tegen hem in het begin van mijn loopbaan, toen we in Nederland in de Eerste Divisie speelden", zo kijkt Stam alvast vooruit op de ontmoeting. "Hij vertrok snel naar het buitenland, dus zoveel zijn we elkaar niet tegengekomen." In de Premier League waren de twee rivalen van elkaar, terwijl ze samen speelden op het WK 1998.

Stam onderhoudt naar eigen zeggen weinig contact met Hasselbaink. "We bellen of spreken elkaar niet, maar elke keer dat we elkaar tegenkomen is het zeer goed", zo citeert Voetbal International de voormalig verdediger. "Ik ken hem een beetje als persoon. Hij houdt ook van aanvallend voetbal, net als wij vanuit balbezit. Het is mooi als twee ploegen willen aanvallen."

"Het is zeer interessant om te zien wie boven komt drijven. Het is ook leuker om twee ploegen te zien aanvallen in plaats van twee ploegen die allebei achterover leunen, op de eigen zestien verdedigen en afwachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner