14.10.2016 09:46

Koeman uit onvrede over bondscoach O'Neill

James McCarthy in actie voor Ierland tijdens het WK-kwalificatieduel met Georgië. (06-10-2016)
James McCarthy in actie voor Ierland tijdens het WK-kwalificatieduel met Georgië. (06-10-2016)

Ronald Koeman is niet te spreken over bondscoach Martin O'Neill van Ierland. De manager van Everton claimt dat O'Neill op een onverantwoorde manier is omgegaan met James McCarthy.

McCarthy kwam sinds 23 augustus niet meer in actie vanwege een liesblessure. O'Neill liet de 25-jarige middenvelder tijdens de interlandperiode zijn rentree maken. Hij stond negentig minuten binnen de lijnen tegen Georgië en speelde tachtig minuten tijdens het duel met Moldavië. Tot groot ongenoegen van Koeman.

"Daarmee krijgen wij nu weer te maken", begint Koeman tegenover The Guardian. "Het is belachelijk dat hij eerst een volledige wedstrijd heeft gespeeld en drie dagen later nog eens tachtig minuten. En dat na een operatie, vijf tot zes weken rust, en slechts drie trainingen bij zijn club. Ik had ook wat meer verantwoordelijkheid bij hem verwacht."

"Hij staat niet voor niets bij ons op de loonlijst. Maar hij zat bij de Ierse selectie in een heel moeilijke situatie. Zij hebben aan hem gevraagd of hij klaar was om te spelen. Voor een voetballer is het dan heel moeilijk om nee te zeggen, zeker als hij in zijn vaderland verblijft. Maar laat hem dan 45 minuten spelen of een uur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner