14.10.2016 10:13

Vormer: "Geen minder niveau dan Nederland"

Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer voelen zich op hun plek bij Club Brugge. Van Rhijn maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar België. Vormer meent dat het niveau weinig verschilt met Nederland.

"Het is zeker geen minder niveau dan in Nederland. Dat wordt toch overal gezegd en geschreven, maar dat klopt niet", aldus de middenvelder in gesprek met Het Laatste Nieuws. Van Rhijn geeft toe enkele jaren geleden een overstap niet als een optie gezien te hebben. "Maar de Belgische competitie doet in niets onder voor Nederland."

"We staan nu weer elke week op het veld in plaats van deels op de bank te zitten", gaat Vormer verder. "Het is voor alle drie (ook Stefano Denswil, red.) een goede keuze geweest om naar Club te komen." Vormer ziet het zelfs zitten om zijn loopbaan in België af te sluiten. "Waarom niet? Als je ergens echt goed zit, hoef je toch niet te veranderen?"

Van Rhijn lijkt wel hoger in te zetten. "Je weet het nooit, maar ik denk niet dat ik hier over vijf jaar nog speel. Ik hoop door hier goed te presteren daarna weer een stap hogerop te zetten. Maar als ik dat niet op het veld toon, dan kan het na Club misschien wel weer een stap achteruit worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner