14.10.2016 19:59

Sánchez: "Team moet mij gaan vertrouwen"

Davinson Sánchez schreeuwt het uit na zijn doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. (24-09-2016)
Davinson Sánchez schreeuwt het uit na zijn doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. (24-09-2016)

Davinson Sánchez wil zich snel verder ontwikkelen bij Ajax.. De twintigjarige verdediger kwam in de zomer van Atlético Nacional naar Amsterdam, maar wil al snel een steunpilaar in de defensie zijn.

Op de eerste speelronde, uit bij Sparta, begon Sánchez nog op de bank. Daarna speelde de Colombiaan alle Eredivisiewedstrijden van Ajax. Sánchez lijkt zich heel snel aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. "Het feit dat ik nieuw ben, mag geen excuus zijn. Als verdediger moet ik het team een gevoel van veiligheid geven. Dat is nu het belangrijkste."

"Ik wil mijn taken goed uitvoeren en rust uitstralen, zodat het team mij gaat vertrouwen. Daarna kijk ik wat ik nog meer voor het team kan betekenen", aldus Sánchez in gesprek met Ajax Life.

Sánchez speelde zich bij Atlético Nacional in de kijker van verschillende clubs, maar koos voor de Nederlandse competitie. Het verschil tussen de Colombiaanse competitie en de Eredivisie zit hem volgens hem vooral in de arbitrage. "Het voetbal is daar fysiek, scheidsrechters laten ook meer toe. In de Eredivisie wordt erg snel gefloten als je een aanvaller aanraakt. Daardoor moet ik mijn manier van verdedigen aanpassen en kijken wat mogelijk is binnen de gestelde grenzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner