15.10.2016 11:40

'Amerikaanse oplossing voor Tukker Eghan'

Shadrach Eghan zoekt in de oefenwedstrijd tegen FK Rostov naar een oplossing in het shirt van Stabæk IF. (27-02-2016)
Shadrach Eghan zoekt in de oefenwedstrijd tegen FK Rostov naar een oplossing in het shirt van Stabæk IF. (27-02-2016)

FC Twente en Shadrach Eghan worden mogelijk uit hun benarde situatie geholpen door het Amerikaanse Minnesota United. Eghan speelt vanwege diverse problemen al maanden geen wedstrijd meer, maar is momenteel op de proef in de Verenigde Staten.

Eghan werd geboren buiten de Europese Unie en voor dat soort spelers gelden er andere regels rondom een werkvergunning. Iemand uit Ghana, zoals Eghan, kan niet zomaar werken in Europa. Het lukte FC Twente niet om een werkvergunning voor Eghan te krijgen, waardoor de Tukkers geen beroep kunnen doen op de middenvelder.

De club heeft er echter zelf voor gekozen om Eghan niet te gebruiken in de eerste seizoenshelft, aangezien de salariskosten van de middenvelder hoog zijn. De Ghanees heeft bijvoorbeeld geen rugnummer gekregen in Enschede en zit dus in een uitzichtloze situatie. In Minnesota krijgt Eghan nu volgens De Telegraaf een kans.

De club uit de North American Soccer League heeft hem op de proef. Minnesota United is een grijze middenmoter in de competitie, die nog maar enkele weken duurt. Desalniettemin kan Eghan een contract verdienen in de Verenigde Staten. In het verleden werd de Afrikaan nog verhuurd aan het Noorse Stabæk IF, maar die verhuurperiode draaide uit op een mislukking.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner