15.10.2016 14:26

Chadli: "Ben niet gaan voetballen voor salaris"

Nacer Chadli krijgt speeltijd tijdens een oefenduel van West Bromwich Albion met Delhi Dynamos. (03-09-2016)
Nacer Chadli krijgt speeltijd tijdens een oefenduel van West Bromwich Albion met Delhi Dynamos. (03-09-2016)

Nacer Chadli maakte afgelopen zomer de overstap van Tottenham Hotspur naar West Bromwich Albion. De Belgische aanvaller hoopt bij zijn nieuwe club op meer speeltijd en wilde niet voor het riante salaris bij de Spurs blijven.

"Negentig procent van de mensen begrijpt mij keuze voor West Brom niet. Ze denken: 'hij woont in Londen, speelt bij één van de beste clubs uit Engeland en heeft de kans om in de Champions League te spelen. En als hij niet speelt zit hij op de bank en verdient hij veel geld.' Maar ik ben nooit begonnen met voetballen om geld te verdienen. Ik doe het omdat ik al graag voetbalde toen ik nog een kind was", vertelt Chadli in gesprek met het Belgische tijdschrift Fan.

Zaterdag neemt de Belg het met West Bromwich op tegen zijn oude club. Het wordt een bijzonder duel voor Chadli. "Ik houd van Londen en Tottenham, maar ik wilde weer voetballen. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé zeiden dat het beter was als ik zou blijven. Maar uiteindelijk begrepen ook zij dat ik wilde spelen. West Brom is misschien geen Chelsea, Tottenham of Arsenal, maar het is een club waar ik mezelf verder hoop te ontwikkelen."

Chadli tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij West Bromwich Albion, nadat hij drie seizoenen in het shirt van Tottenham actief was in de Premier League. De Belgische aanvaller is goed begonnen aan het huidige seizoen: in vier wedstrijden kwam hij al drie keer tot scoren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner