15.10.2016 16:59

Lof voor Jones: "Haalt geen rare fratsen uit"

Brad Jones heeft de bal tijdens het competitieduel Feyenoord - Excelsior (27-08-2016).
Brad Jones heeft de bal tijdens het competitieduel Feyenoord - Excelsior (27-08-2016).

Harald Wapenaar adviseert de technische leiding van Feyenoord eens goed te kijken naar de keeperssituatie in De Kuip. Brad Jones maakt momenteel een uitstekende indruk, maar ook Kenneth Vermeer wordt gezien als eerste keeper.

Volgens Wapenaar houdt het met Jones en Vermeer nog niet op. "Want met Warner Hahn en Justin Bijlow hebben ze nog twee goede keepers achter de hand. Geloof me, Bijlow kan echt ver komen. En met Vermeer en Jones heeft Feyenoord echt sterke keepers. Drie of vier steengoede keepers, het lijkt wel een beetje op Manchester United, hahaha", lacht Wapenaar in het Algemeen Dagblad.

Wapenaar, momenteel actief als keeperstrainer bij Willem II, vindt dat Jones het uitstekend doet als vervanger van Vermeer. "Wat ik mooi aan hem vind, is dat hij geen rare fratsen uithaalt. Ik heb in het buitenland gekeept en als ze dan eens naar een Nederlandse keeper informeerden, vroegen ze echt naar keeperskwaliteiten. Als er hier een talent doorkomt, wil iedereen weten of hij lekker kan meevoetballen. Nou, Jones doet niet gek. En hè, een lange, hoge bal op een spits is ook een opbouw hoor, zeggen ze daar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner