17.10.2016 14:17

Nolito is Luis Enrique eeuwig dankbaar

Nolito is blij dat hij in het verleden heeft samengewerkt met FC Barcelona-trainer Luis Enrique. De coach zorgde er namelijk voor dat de aanvaller van Manchester City zijn leven ging beteren, waardoor hij uiteindelijk op 29-jarige leeftijd een transfer naar Manchester City verdiende.

Luis Enrique was tussen 2008 en 2011 trainer van FC Barcelona B en had daar te maken met Nolito. Na een goed gesprek met zijn trainer besloot Nolito om zijn levensstijl aan te passen. "Ik speelde altijd met overgewicht", aldus de Spanjaard tegenover The Guardian. "Hij heeft me duidelijk gemaakt dat het voor mijn carrière belangrijk zou zijn om een aantal kilo kwijt te raken."

"Ik moest tien kilo afvallen om echt stappen te maken in mijn carrière", vervolgt de inmiddels dertigjarige vleugelaanvaller van The Citizens. "Hij stond er op, dat ik voor mijn eigen bestwil zou afvallen. Het was moeilijk, een grote verandering. Vreselijk. Elke dag werd ik door hem geconfronteerd, maar uiteindelijk is het een geweldige verandering geweest. Geen cake meer, geen brood, geen cola. Mijn instelling was slecht, maar het is goed voor mijn loopbaan geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner