17.10.2016 16:02

Du Chatinier: "Dat is competitievervalsing"

AFC-trainer Ton du Chatinier staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - AFC (16-10-2016).
AFC-trainer Ton du Chatinier staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - AFC (16-10-2016).

AFC-trainer en oud-trainer van onder meer FC Utrecht Ton du Chatinier is niet blij met Jong AZ Alkmaar in de Tweede Divisie. Volgens Du Chatinier is het meespelen van beloftenploegen competitievervalsing.

"Het heeft weinig zin om vooraf een analyse te maken van Jong AZ, want je ziet toch weer vijf andere namen tegen ons staan opgesteld", aldus Du Chatinier, die zondagmiddag zijn ploeg een punt zag pakken tegen koploper Jong AZ (2-2). De Alkmaarders begonnen met onder meer Mats Seuntjens, Levi García en Fred Friday aan de wedstrijd. "Dat is gewoon competitievervalsing. Dan zou ik zeggen: KNVB, maak Jong AZ maar gewoon gelijk kampioen. Dat neemt niet weg dat ik vind dat we heel volwassen tegen ze hebben gespeeld. Over het gehele duel gezien vind ik zelfs dat we verdiend gelijk hebben gespeeld."

Ondanks de beloftenploegen is Du Chatinier tevreden over de prestaties van zijn ploeg in de Tweede Divisie. "We wisten vooraf niet goed wat we van de competitie konden verwachten, maar ik ben heel tevreden met hoe we tot dusverre presteren", vervolgt de coach tegenover TweedeDivisie.org. "Ik zie wel een groeicurve, met name met de bezetting op het middenveld, waar we vorig seizoen kwetsbaar waren. Het is lekker om nu een weekje vrij te zijn. Ik ben geen trainer die dan per se in het vrije weekend een oefenwedstrijd wil spelen, dat doen we misschien doordeweeks nog. Liever geef ik de jongens de mogelijkheid om zelf wat leuks te doen in hun vrije weekend, want in mijn optiek is rust ook een vorm van trainen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner