17.10.2016 19:11

Henderson verwacht veel van kraker op Anfield

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson denkt dat zijn ploeg klaar is voor de kraker tegen Manchester United. Het duel wordt maandagavond gespeeld op het vernieuwde Anfield Road. Henderson kijkt uit naar de eerste avondwedstrijd van het seizoen in het indrukwekkende stadion.

Het is voor de zomeraankopen van Liverpool de eerste keer dat zij bij kunstlicht aantreden op Anfield. "De eerste avondwedstrijd op Anfield in een Liverpool-shirt is heel, heel speciaal", vertelt Henderson in aanloop naar het competitieduel met de aartsrivaal. "Maar de nieuwelingen zijn er klaar voor. Zij hebben geen speciale voorbereiding nodig."

"Niets kan je ook voorbereiden op de atmosfeer van Anfield tijdens een grote avondwedstrijd, dat durf ik uit eigen ervaring wel te zeggen", citeert De Telegraaf de aanvoerder van Liverpool. "Bovendien hebben de nieuwe jongens al laten zien dat ze precies weten wat het inhoudt om voor Liverpool te spelen. Ze weten wat er van hen wordt verwacht."

Henderson is lovend over de trouwe supporters van Liverpool en de sfeer tijdens de thuiswedstrijden. "Als snel nadat ik hier had getekend, kwam ik er achter dat thuisduels op Anfield je bijblijven als het team hetzelfde niveau als de fans haalt, en niet andersom."

Liverpool staat momenteel op een vierde plaats in de Premier League en heeft drie punten voorsprong op Manchester United. Bij winst kan de ploeg van trainer Jürgen Klopp op gelijke hoogte komen met koplopers Manchester City en Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner