17.10.2016 22:31

Jong Ajax veegt vloer aan met De Graafschap

Vaclav Černý omhelst ploeggenoot Abdelhak Nouri. Jong Ajax is veel te sterk voor De Graafschap. Černý is tweemaal trefzeker. (17-10-2016)
Vaclav Černý omhelst ploeggenoot Abdelhak Nouri. Jong Ajax is veel te sterk voor De Graafschap. Černý is tweemaal trefzeker. (17-10-2016)

Jong Ajax heeft opnieuw grote indruk gemaakt in de Jupiler League. Maandagavond versloeg de ploeg van trainer Marcel Keizer degradant De Graafschap met 4-2. Op een uitverkocht sportpark De Toekomst was het beloftenelftal oppermachtig.

De Graafschap mocht zich gelukkig prijzen met een 4-2 nederlaag in Amsterdam. De ploeg van coach Jan Vreman had geen schijn van kans tegen de talenten van Ajax en hadden zomaar eens een monsterscore om de oren kunnen krijgen. Abelhak Nouri was de grote man aan de kant van Jong Ajax. De middenvelder speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd en maakt dit seizoen grote indruk in de Jupiler League.

Toch waren het de Doetinchemmers die al snel op voorsprong kwamen op De Toekomst. Na veertig seconden was spits Piotr Parzyszek al trefzeker, maar daarna nam Jong Ajax het heft in handen. Vaclav Černý maakte met twee doelpunten voor de rust de vroege achterstand ongedaan. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Jong Ajax was heer en meester. Adham El Idrissi was verantwoordelijk voor de 3-1 en Nouri scoorde uit een goed uitgespeelde counter de 4-1. De Graafschap maakte via Elvio van Overbeek nog de 4-2, maar spannend werd het niet meer.

Het beloftenelftal van Ajax klimt door de zege op De Graafschap naar de derde plaats in de Jupiler League. Koploper Jong PSV heeft twee punten meer. MVV Maastricht staat op de tweede plaats met twintig punten uit tien wedstrijden. De Graafschap beleeft een dramatische competitiestart. De degradant staat momenteel op een beschamende zestiende plaats in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner