18.10.2016 12:28

Černý wil presteren voor vaste plek bij Ajax 1

Vaclav Černý (l.) moet van onder zijn lichaam schieten om Filip Bednarek (r.) te kunnen passeren tijdens Jong Ajax - De Graafschap. (17-10-2016)
Vaclav Černý (l.) moet van onder zijn lichaam schieten om Filip Bednarek (r.) te kunnen passeren tijdens Jong Ajax - De Graafschap. (17-10-2016)

Jong Ajax walste maandagavond met Vaclav Černý en Abdelhak Nouri over De Graafschap heen en eerstgenoemde was bij elk van de vier goals betrokken. De jonge Tsjech weet vooralsnog niet aan te sluiten bij de A-selectie, maar wil hiervoor knokken.

"Ik wil graag zo goed worden bij Jong Ajax dat het niet meer anders kan dat ik erbij ben", waarschuwt hij Ajax-trainer Peter Bosz alvast via de officiële kanalen van de Amsterdammers. "Ik moet blijven werken en hopen. En scoren." Černý zorgde tegen de degradant voor de ommekeer in de wedstrijd, door de 1-1 en 2-1 te scoren.

"Daarna hebben we het goed opgepakt en waren we dominant. Eigenlijk werden we toen weer het oude Jong Ajax", kijkt de buitenspeler ook naar zijn eigen assists, waaruit de 3-1 en 4-1 vielen. "Zo worden we sterker, en nu moeten we dat elke week gaan doen. Als we dit elke keer thuis op kunnen brengen is dat fijn en een heel groot compliment voor onszelf."

Černý kwam dit seizoen nog maar tot twee invalbeurten in de hoofdmacht, maar bij Jong Ajax schoot hij zijn eigen doelpuntenrecord in de Jupiler League aan diggelen. Hij staat nu op zeven goals in tien duels, vorig seizoen scoorde Černý er vijf in zeventien wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner