18.10.2016 13:30

Van Nistelrooy gaf Koreaan Son vertrouwen

Heung-min Son vraagt om de bal tijdens het Champions League-duel CSKA Moskou - Tottenham Hotspur.  (27-09-2016)
Heung-min Son vraagt om de bal tijdens het Champions League-duel CSKA Moskou - Tottenham Hotspur. (27-09-2016)

Ruud van Nistelrooy heeft Heung-min Son geholpen om zich te aarden in Europa. De Nederlandse spits stond tussen 2010 en 2011 onder contract bij Hamburger SV en was daar ploeggenoot van de Zuid-Koreaan.

Son, die momenteel onder contract staat bij Tottenham Hotspur, had het lastig in Duitsland. "Het was moeilijk. Ik sprak geen Engels en geen Duits, niets. Ik voelde me zó alleen. Maar ik wilde in Europa spelen, dat was mijn doel. Toen ik zeventien was, tekende Ruud van Nistelrooy in Hamburg. Hij heeft me veel geholpen."

"Hij zag mijn eerste training en sprak gelijk met mij", vervolgt Son tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Bayer Leverkusen. "Hij vond me een goede speler en gaf me vertrouwen. Daar wil ik hem voor bedanken." In een later stadium kreeg Son bij Hamburger SV te maken met Rafael van der Vaart. De middenvelder gaf de Zuid-Koreaan advies toen hij op het punt stond om voor Tottenham Hotspur te tekenen. "Rafael vertelde me meer over het Engelse voetbal en hoe sterk je ervoor moest zijn. Ik was jong en probeerde te leren van wat hij zei."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner