18.10.2016 16:35

Nilis: "Ben heel gelukkig met mijn rol hier"

PSV-trainer Phillip Cocu (r.) is in gesprek met spitsentrainer Luc Nilis (l.) tijdens een training van PSV (27-06-2016).
PSV-trainer Phillip Cocu (r.) is in gesprek met spitsentrainer Luc Nilis (l.) tijdens een training van PSV (27-06-2016).

Luc Nilis heeft het naar zijn zin bij PSV. De Belg maakt onderdeel uit van de technische staf van PSV en werkt bij de Eindhovenaren vooral met de aanvallers.

"Ik ben heel gelukkig met mijn rol hier", aldus Nilis tegenover het Eindhovens Dagblad. "In principe ben ik bij alle wedstrijden en trainingen, maar tijdens officiële duels ben ik niet in de kleedkamer. Op momenten praat ik spelers bij, tijdens of na trainingen. Bijvoorbeeld op basis van tv-beelden die ik voor hen selecteer. Soms neem ik ze dan een tijdje apart. Geen uren, maar wel voldoende tijd om even goed een advies te kunnen overbrengen."

"Het zijn details waar in mijn tijd als speler veel minder aandacht aan werd besteed", vervolgt de oud-speler van PSV zijn verhaal. "Wij gingen nog veel meer van onze eigen stijl uit en het analyseren van beelden stond amper op de agenda. Nu blijft vrijwel niets van de tegenstander verborgen voor ons en kan de trainer het elftal op alle omstandigheden aanpassen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner