19.10.2016 16:33

Held Manu: "Als aanvaller droom je ervan"

Elvis Manu groeide tijdens het seizoen 2014/2015 uit tot held in De Kuip door Feyenoord hoogstpersoonlijk naar de Europa League te schieten. Zorya Lugansk werd met 4-3 verslagen door een late treffer van de aanvaller, donderdagavond treft Feyenoord Zorya Lugansk opnieuw.

Feyenoord had tijdens desbetreffende wedstrijd een 3-0 voorsprong, maar tien minuten voor tijd kwam Zorya Lugansk op gelijke hoogte. Dat betekende uitschakeling, want Feyenoord had in Oekraïne met 1-1 gelijkgespeeld. "Om eerlijk te zijn, geloofde ik er zelf ook niet meer in toen het tien minuten voor tijd 3-3 werd. Ik dacht: het is weer typisch Feyenoord om het nog weg te geven", aldus Manu.

Manu viel na de gelijkmaker in en scoorde in de blessuretijd de 4-3. "Als aanvaller droom je ervan om een keer zo'n moment mee te maken", vervolgt de aanvaller van Brighton & Hove Albion op de clubsite van Feyenoord. "Ik weet dat het heel moeilijk gaat worden voor mij om dat moment ooit te overtreffen. Dat betekent dat je er gewoon van moet genieten. Het was mijn moment, niemand pakt het meer van me af. Als mensen er naar vragen, zeg ik: je had er gewoon bij moeten zijn."

Donderdagavond zal iemand anders de heldenrol van Manu moeten overnemen. "Ik kan niet van de tribune springen en het veld op rennen, dus iemand anders zal die heldenrol op zich moeten nemen. Ik hoop vooral dat Feyenoord die wedstrijd nu wat makkelijker zal winnen, dat is ook beter voor mensen hun hart."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner