19.10.2016 19:35

Feyenoord spaart Elia met oog op Klassieker

Eljero Elia maakt donderdag nog niet zijn rentree bij Feyenoord. De buitenspeler krijgt van trainer Giovanni van Bronckhorst nog even rust. De Rotterdammers nemen het donderdag in de Europa League op tegen Zorya Lugansk, een paar dagen later staat De Klassieker tegen Ajax op het programma.

Elia staat vanwege een schouderblessure inmiddels twee maanden buitenspel. "Hij speelde maandag goed in het tweede en is helemaal fit, maar met hem nemen we geen risico. Daarnaast kan je in Europa maar achttien man selecteren. In plaats daarvan zal hij donderdag een goede training afwerken. Hij is klaar voor De Klassieker", zei Van Bronckhorst woensdag op de persconferentie

De kans is miniem dat Elia zondag tegen Ajax meteen in de basis start. Van Bronckhorst zal de buitenspeler ongetwijfeld rustig willen brengen. De trainer van Feyenoord heeft daarnaast weinig aanleiding om zijn team te wijzigen. De Rotterdammers zijn het seizoen ijzersterk begonnen en staan met 27 punten uit negen wedstrijden dik aan kop in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner