20.10.2016 11:16

Martin Haar lovend over trainer Arveladze

Maccabi Tel Aviv-trainer Shota Arveladze staat de media te woord in aanloop naar het Europa League-duel met AZ Alkmaar (19-10-2016).
Maccabi Tel Aviv-trainer Shota Arveladze staat de media te woord in aanloop naar het Europa League-duel met AZ Alkmaar (19-10-2016).

Martin Haar, tegenwoordig trainer van Jong AZ Alkmaar, heeft enkel lof voor Shota Arveladze. Haar hoopt in de toekomst nog eens samen te werken met de huidige trainer van Maccabi Tel Aviv.

"Ik mag hem heel graag, ook als mens", vertelt Haar in gesprek met FOX Sports. "Toen Shota na zijn carrière bij ons kwam en trainer wilde worden, was hij heel fanatiek en gedreven. Hij wilde heel veel leren. De inzichten die hij had meegekregen uit zijn loopbaan, bracht hij eerst vooral over naar de spitsen. Naarmate hij langer trainer was, ging hij zich ook verdiepen in het middenveld en dat bouwde hij steeds verder uit."

Toen Arveladze in 2010 een contract tekende bij het Turkse Kayserispor had Haar eveneens naar Turkije kunnen vertrekken. "Hij vroeg mij mee. Op het allerlaatste moment zegde ik af, wegens persoonlijke redenen. Ik had heel graag weer met hem samengewerkt. Als hij er nog voor openstaat, dan kan het nog. Ik had een bepaalde klik met hem. Als speler als en later ook als collega op het veld. Dat gevoel is niet anders geworden."

Haar denkt dat Arveladze een grote trainer kan worden. "Nog een paar jaar en dan kan hij misschien wel naar de absolute top in Europa. Dat heeft hij, met zijn gedrevenheid en fanatisme, in zich. Als hij zich nog verder kan ontwikkelen, denk ik dat hij die stap kan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner