22.10.2016 22:45

Jongeling Locatelli schiet Milan langs Juventus

Manuel Locatelli kan juichen na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel AC Milan - Juventus (22-10-2016).

AC Milan heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van koploper Juventus dankzij een treffer van jongeling Manuel Locatelli. De achttienjarige middenvelder scoorde na 65 minuten een fraai doelpunt en daar had Juventus uiteindelijk geen antwoord op.

Locatelli, die net als de zeventienjarige doelman Gianluigi Donnarumma, in de basis mocht beginnen zorgde tijdens het duel met Juventus voor de enige treffer van de wedstrijd. Locatelli begon tegen Juventus voor de tweede keer dit seizoen in de basis en wist tevens zijn tweede competitietreffer te produceren. De middenvelder speelde de wedstrijd niet uit, want na 81 minuten werd hij gewisseld.

AC Milan komt dankzij de overwinning op Juventus tot op twee punten van de huidige koploper van de Serie A. De nederlaag tegen AC Milan is bovendien pas de tweede van het huidige seizoen. Eerder werd er ook met 2-1 verloren van het Internazionale van Frank de Boer. Juventus-trainer Massimiliano Allegri begon tegen AC Milan met al zijn sterren in de basis, maar onder meer Gonzalo Higuaí­n en Paolo Dybala konden het verschil niet maken.