25.10.2016 20:26

VVSB stap dichter bij nieuwe bekerstunt

De cupfighters van VVSB hebben dinsdagavond een plekje in de laatste zestien van de KNVB beker verzekerd. De halve finalisten van vorig seizoen wonnen met 3-0 van streekgenoot Katwijk.

VVSB was natuurlijk al een bekende naam in het bekertoernooi. De ploeg uit Noordwijkerhout werd landelijk geliefd door vorig seizoen op indrukwekkende de halve finale van de KNVB beker te halen, en zou er tegen Katwijk alles aan doen om een stap te zetten naar eenzelfde prestatie. De wedstrijd tegen de Katwijkers was bovendien een heel bijzondere; de twee ploegen, die maar tien kilometer van elkaar verwijderd zaten, troffen elkaar voor het eerst in officieel verband. Daarvoor scheidden de zaterdag- en zondagcompetities beide teams.

Katwijk kwam wel beter uit de startblokken op het Sportpark De Broekhorst van VVSB. De uitploeg kwam tot een aantal kansen in de openingsfase. Naarmate de klok verder tikte wisten de cupfighters uit Noordwijkerhout het initiatief echter over te nemen, en dat resulteerde na een halfuur in de terechte 1-0. De welbekende Maikey Parami trof een open doel na een voorzet van de goed spelende Richelo Fecunda, die later in de eerste helft het veld moest ruimen.

Vier minuten na de openingstreffer kwam VVSB zelfs tot de 2-0. Tim de Rijk kon zomaar door een slecht georganiseerde Katwijk-defensie lopen en bereikte daarmee het strafschopgebied, waar de middenvelder koel afmaakte en de tweede van de avond maakte. Zo zat VVSB al na ruim een halfuur met gedachten in de derde ronde, maar er moest nog een tweede helft komen.

Katwijk ging vroeg in die tweede helft nadrukkelijk op jacht naar de aansluitingstreffer. Marciano Mengerink dacht vroeg in het tweede bedrijf zelfs even de 2-1 te hebben gemaakt, maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Het offensief van de uitploeg werd na ongeveer een uur spelen weer stilgelegd. Katwijk had steeds meer moeite om tot uitgespeelde kansen te komen.

Uiteindelijk ebde de schwung van de wedstrijd steeds verder weg en zorgden de fans om het veld voor meer entertainment dan de spelers op het veld. In de blessuretijd bood de thuisploeg toch nog wat feestvoer. Spits Giovalli Serbony kreeg genoeg tijd om doelman Steven Verstraten te verschalken en beëindigde het duel daarmee op 3-0.

De ploeg uit Noordwijkerhout is met de overwinning in de voor het eerst gespeelde Bollenstreekderby een stap dichter bij een hernieuwde bekerstunt. Het is nu twee wedstrijden verwijderd van een evenaring van het kunstje van vorig seizoen. Het is voor de Noordwijkerhouters wachten op de loting, die donderdagavond plaatsvindt.