26.10.2016 14:35

Lucas Vázquez verlengt contract bij Real

Lucas Vázquez kan juichen tijdens het Champions League-duel Real Madrid - Legia Warschau (18-10-2016).
Lucas Vázquez kan juichen tijdens het Champions League-duel Real Madrid - Legia Warschau (18-10-2016).

Real Madrid heeft een akkoord bereikt met Lucas Vázquez over een nieuw contract. De Spaanse aanvaller, die ook als middenvelder uit de voeten kan, zal donderdag zijn handtekening zetten onder zijn nieuwe verbintenis tijdens een persconferentie in Santiago Bernabéu.

De Madrilenen hebben het nieuws woensdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Lucas Vázquez had in Madrid nog een contract tot de zomer van 2020, maar blijft nu tot medio 2021 speler van Real Madrid. Lucas Vázquez doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar vertrok in de zomer van 2014 op huurbasis naar Espanyol. De vleugelaanvaller wist te imponeren in Barcelona, waardoor Espanyol gebruik maakte van de transferclausule die was opgenomen in het contract met Real Madrid.

Real Madrid had echter een terugkoopclausule laten noteren in de deal met Espanyol, waardoor Lucas Vázquez een maand na zijn definitieve vertrek werd teruggekocht van Espanyol. Lucas Vázquez moet het bij Real Madrid veelal doen met invalbeurten, maar desondanks staat de Spanjaard tijdens het huidige seizoen op acht competitiewedstrijden, daarin wist hij eenmaal te scoren. Ook was hij onlangs trefzeker tijdens het Champions League-duel met Legia Warschau (5-1 overwinning).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner