26.10.2016 15:17

HFC aast op bekersucces: "Alles aan doen"

Carlos Opoku (l.) vecht een stevig duel uit met Sven van Ingen (r.) tijdens het competitieduel Koninklijke HFC - TEC (09-10-2016).
Carlos Opoku (l.) vecht een stevig duel uit met Sven van Ingen (r.) tijdens het competitieduel Koninklijke HFC - TEC (09-10-2016).

Vorig seizoen wisten de amateurs van VVSB de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Tweede Divisionist Koninklijke HFC beseft dat er veel mogelijk is in het bekertoernooi, maar zal eerst moeten zien af te rekenen met IJsselmeervogels om de derde ronde te halen.

De club uit Haarlem beseft dat de achtste finale van het bekertoernooi woensdagavond voor het grijpen is. "Maar dat zal ook voor IJsselmeervogels gelden", aldus Koninklijke HFC-aanvoerder Carlos Opoku tegenover FOX Sports. "Het is een mooi affiche, met veel publiek langs de lijn. Zij spelen weliswaar een niveau lager, maar het verschil tussen beide ploegen zal klein zijn. Wij hebben ons strijdplan klaar en gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken."

Opoku speelt bij Koninklijke HFC als centrale verdediger, maar is desondanks clubtopscorer met zes treffers. "Ik heb persoonlijk wél dat beetje geluk gehad. Van de zes treffers kwamen er drie vanaf de stip, twee uit standaardsituaties en één uit een voorzet. Penalty's zijn mijn specialiteit. In officiële duels heb ik nog nooit gemist. Als het nodig is zal ik tegen IJsselmeervogels zeker achter de bal gaan staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner