26.10.2016 15:53

Zuiverloon kijkt uit naar duel in Bernabéu

Gianni Zuiverloon speelt woensdagavond in de Copa del Rey met CD Leonesa tegen Real Madrid, maar de Nederlandse verdediger kijkt vooral uit naar de return in Santiago Bernabéu.

Zuiverloon stond tijdens het seizoen 2011/2012 onder contract bij het RCD Mallorca, maar een succes werd zijn Spaanse avontuur destijds niet. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Spanje, waar hij tekende bij Leonesa. Die club is actief in de Segunda B Grupo 1, het derde niveau in Spanje. "Ik droomde stiekem altijd wel van een terugkeer naar Spanje. Ik ben gek op de Spaanse voetbalcultuur."

"FC Barcelona besteedt erg veel tijd aan het positiespel, maar Real Madrid is meer impulsief en daar hou ik ook van. Bovendien is hun stadion geweldig. Ik heb het geluk om daar te mogen spelen", doelt Zuiverloon tegenover Marca op de return in de Copa del Rey. "We moeten geloven in een stunt en de mensen in León een mooie avond bezorgen."

"Ik ben pas 29 jaar, maar de rest hier is 22 of 23. Ze noemen me allemaal opa. Toen ik hoorde van de interesse was ik niet direct enthousiast, maar ik ben op de uitnodiging ingegaan en ben naar León gevlogen. Toen ik de stad en de facaliteiten op de club had gezien, was ik overtuigd. Ik was verrast door de inzet en de middelen die we hier hebben. We hebben met de 31-jarige Rubén de la Barrera een goede trainer, hij is de sleutel tot het succes. We bereiden alles tot in detail voor en weten bijna alles van elk team. Dat is een van de redenen waarom we bijna elke wedstrijd winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner