26.10.2016 16:06

Rommedahl blikt terug: "Knap gedaan"

Woensdagavond gaat Ajax in het bekertoernooi op bezoek bij Kozakken Boys. In 2007 nam Dennis Rommedahl het met Ajax op tegen Kozakken Boys en destijds hadden de Amsterdammers een verlenging nodig om de volgende ronde te halen.

De Deense aanvaller kon zich het bekerduel echter niet meer herinneren. "Ik heb het op internet teruggezocht, want ik wist het niet meer", vertelt de oud-Ajacied lachend tegenover het Algemeen Dagblad. "We speelden zo veel en bepaalde wedstrijden blijven je bij, maar dat zijn meer de grote successen en teleurstellingen."

"Volgens mij speelden we met een B-team", vervolgt Rommedahl zijn verhaal. Maar dat was niet het geval. Ajax begon met onder meer John Heitinga, Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen én Luis Suárez aan het bekerduel. "Dat is dan nog knapper gedaan van Kozakken Boys." De Amsterdammers kregen na afloop te maken met een boze Ajax-trainer Henk ten Cate. "Logisch, want dit kon natuurlijk niet. Je moet wel laten zien dat je bij een grote club speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner