26.10.2016 18:33

Wenger dolblij met de rentree van Jenkinson

Na bijna driekwart jaar blessureleed maakte Arsenal-verdediger Carl Jenkinson deze week zijn rentree op het hoogste voetbalniveau. De Engelse Fin speelde na een zware kruisbandblessure een volle wedstrijd in de League Cup.

Jenkinson nam het met zijn club op tegen Reading, de Gunners wonnen: 2-0. De rechtsback raakte aan het begin van 2016 geblesseerd, toen hij op huurbasis speelde voor West Ham United. Een maandenlange revalidatie volgde, met een succesvolle rentree als gevolg. Trainer Arsène Wenger zag Jenkinson schitteren in de achtste finale van de beker.

"Hij scoorde nog bijna, het was een goede kans die hij kreeg. Maar ik denk dat het spelen alleen al positief genoeg voor hem was. Het is een nachtmerrie als je op zijn leeftijd zit en je niet kunt spelen", vertelt Wenger over de 24-jarige vleugelverdediger. "Ik ben erg blij voor hem. Hij kwam terug en speelde de volle negentig minuten. Je kon zien dat hij er echt klaar voor was."

Nu Jenkinson weer terug in actie is, blijft het de vraag of hij veel speeltijd krijgt in Londen. De Engelsman heeft in Héctor Bellerín zware concurrentie op de positie van rechtsachter. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner